Püsimeigi protseduur on hõivatud emmede jaoks vägagi teretulnud, kuid on kosmeetiline tatoveering ka ohutu raseduse/imetamise ajal?

Vastutuse võtmine on peamine põhjus, miks keegi, kes teostab mis tahes, isegi minimaalselt invasiivset kosmeetilist protseduuri, ei soovi töötada rasedate või imetavate emadega.

Imetamise ajal halvim stsenaarium, mis võib juhtuda on, kui sa saad tätoveeringu kaudu teisejärgulise nakkuse, mis võib läbi rinnapiima edasi kanduda lapsele. Risk on küll minimaalne, kuid siiski olemas

Raseduse ajal on oluline mitte neid riskide võtta, mis võivad lootele kahjulikud olla üheksa kuu jooksul. Raseduse ajal läbivad naised drastiliselt vererõhu, hormonaalsete kõikumiste, kaalutõusu jms. muutusi - kõik need panevad immuunsüsteemi tohutu koormuse alla. Sarnaselt vajadusega jääda eemale teatud toiduainetest, ilmselgelt alkoholist ja muudest kahjulikest harjumistest on seda soovitav teha ka erinevatest kosmeetilistest protseduuridest, seejuures püsimeigist (või mis tahes tätoveeringutest) loobudes. Kuigi protseduur ei ole absoluutselt ohtlik, ei ole see raseduse ajal soovitatav, sest tätoveerimise käigus on palju tegureid, mis on riskantsed, olenemata sellest, kui turvaline on stuudio, kui professionaalne on teenuse pakkuja või kui puhtad on tema töövahendid. Tatoveerimise käigus saab naha epidermaalne barjäär kahjustada ja see muudab hiljem igasuguste infektsioonide tekkimise hõlpsaks ning igasugune ebaõige hooldus võib tekitada nakkuse.

Kokkuvõtteks soovitan mina kõikidel värsketel emmedel pisut oodata, kuni teie pisike on juba rinnaga toitmisest võõrutatud ja siis rahuliku südamega protseduurile aja broneerida.